Detaliile principale la care trebuie sa fim atenti cand dorim sa achizitionam un frigider sau combina frigorificaFrigiderul este probabil cel mai important aparat electrocasnic dintr-o gospodarie, un mijloc prin care putem sa ne imbunatatim stilul de viata sau regimul alimentar.
Ideea este una foarte simpla, la temperaturi foarte scazute activitatea bacteriilor este incetinita, iar mancarea se strica mai greu.

Inainte sa-ti cumperi un frigider trebuie sa ai in vedere cateva lucruri: cat spatiu disponibil ai in bucatarie, ce configuratie trebuie sa aiba frigiderul, de ce capacitate ai nevoie, cate facilitati ar trebui sa aiba si de ce resurse materiale dispui in acest moment.

Spatiul in care frigiderul va sta

Inainte de toate trebuie sa masori spatiul pe care il ai la dispozitie pentru frigider, frigiderul trebuie sa stea intr-un loc ventilat, la cel putin 10 centimetri distanta de perete. Apoi urmeaza sa-ti dai seama si de capacitatea de care ai nevoie. Gandeste-te unde vrei sa se afle congelatorul sau cum vrei sa se deschida usile, iar in functie de felul in care este decorata bucataria ta, alege si nuanta frigiderului.

Compartimentarea si rafturile reglabile

Unul dintre cele mai importante criterii, pentru ca doriti spatiu suficient pentru toate alimentele pe care le pastrati in frigider.
Recomandam rafturile din sticla care impiedica pericolul scurgerii de lichide pe rafturile de mai jos in cazul unui eveniment neplacut. Este de preferat ca acestea sa fie reglabile, ca sa le puteti urca sau cobora la ce nivel doriti, pentru atunci cand aveti de introdus inauntru vase mai inalte. Unele frigidere au si spatii speciale, cu compartimente rotunde, pentru torturi sau pizza.

Sistemul de racire

Recomandam sistemul de racire No Frost, ce se realizeaza prin miscarea curentilor de aer rece si uscat, astfel incat nu se produce gheata nici in frigider, nici in congelator. Scapati astfel de dezghetarea manuala periodica a frigiderului.

Clasa de eficienta electrica sau de consum

Astazi, nu se intalnesc pe piata decat aparate electrocasnice cu clasa A, A+, A++, A+++, B sau C. Pe masura ce un frigider are o clasa de eficienta cat mai indepartata de A, trebuie sa stiti ca procentul de consum se mareste cu pana la 30 %.

Frigider cu 1 usa (cabinet) sau cu 2 usi


Frigiderul cu o usa, sau frigiderul standard, nu prezinta o usa separata si pentru congelator, sau, uneori, nici nu este prevazut cu un minicongelator. Este potrivit celor care nu consuma decat alimente proaspete, care nu prea gatesc si care doar au nevoie sa isi mentina alimentele fresh pana in momentul consumarii.
Frigiderul cu 2 usi este foarte apropiat de o combina frigorifica. Congelatorul este pozitionat in partea de sus si prezinta un singur compartiment. Se recomanda celor care consuma destul de rar produse congelate. Volumul total net al unui astfel de frigider variaza intre 250 si 400 litri.

Va recomandam un frigider cu un termen de garantie cat mai lung.